logo
Icon

Søkemotor optimalisering

Søkemotor optimalisering. Ressurssenter for optimalisering av Web sider for søkemotorer. Verktøy, informasjon, artikler, ressurser, tjenester.

 

Viktigheten av markedsføring på internettet


Internett overtar stadig mer som kanal for handel og informasjonsutvikling. Derfor kjemper bedrifter og organisasjoner hardere og hardere for å komme på toppen av søkeresultatene. For bedrifter begynner det å være snakk om overlevelse - blir man ikke eksponert, mister man kundene og med de inntektene.

På den annen side hvis man kommer til toppen av søkeresultatene, kan man vokse mye hurtigere, enn det var mulig tidligere.

 

Bli sett på internettet - betalbare tjenester


Det er en del metoder å synligere sin bedrift gjennom betaling for trafikken. Google's AdWord og Overture er eksempler på dette. Det positive med denne metoden er at man blir synlig med det samme man betaler for det. Mindre attraktivt er det, at med økende konkurranse øker prisene. I enkelte yrker (advokater, lånforetak, meglere osv. er presset veldig hardt og prisen for å bli sett kan være formidabel. Og man betaler for hver klikk uansett om besøkeren blir til kunde, eller ikke. Men det kan være bedre enn å havne på side 100 blandt millioner av resultater.

En annen mulighet er å registrere seg i kataloger. De som er gratis, har lang ventetid før sidene blir registrert. Pengene hjelper også her. Hos Yahoo! behøver man å vente bare 7 dager - for å vite om man blir tatt med eller ikke. Betale må man uansett. Som om det ikke var nok, skal man betale hvert år. Og også her er man ikke garantert at man kommer på toppen av resultatene (uansett betalingen).

 

Bli sett på internettet - optimalisering for søkemotorene


Det er heller ikke en ideel løsning. Konkurransen er veldig hard. Til tross for at mange reklamerer med Bli synlig i dag, kan det ta lang tid før man kommer til første siden. Topp resultat med én søkemotor garanterer ikke at man blir synlig i andre. Som med betalbar metode kan man miste plasseringen på grunn av stor konkurranse. Og det er ikke så enkelt å optimalisere sider - man kan gjøre det gratis på egen hånd, men da konkurrer man med millioner av andre som gjør det på samme måte.

På den annen side er optimaliseringen en av de mest kostnadseffektive metoder å hevde seg på toppen. Optimalisering hjelper også kraftig med å konvertere en visitor til en kunde. Og det er jo dette man kjemper for. Høye besøkstall uten tilsvarende omsetning er en sikker måte å forsvinne fra markedet. Det er utrolig mange faktorer som man må tenke på, når man optimaliserer sidene. Til og med avanserte (og kostbare) programpakker angripper problemet på forskjellig måte og man må ha god kjennskap til optimaliseringen for å bruke de mest effektivt.